Pages

Monday, May 19, 2014

Murah


Assalamualaikum.....

*Tarik nafas dalam-dalam sekejap*
Permulaan minggu yang agak kurang baik hari nie....malam tadi dapat mesej dari adik yang abah masuk hospital sebab jatuh masa tengah keje pagi tu.....rasa macam nak gugur jantung taw bila dapat mesej macam tu...terus call adik laju-laju...pastu mak yang jawab call tu....mak cakap abah jatuh lepas tu mungkin tulang retak....saya punya la risau ingatkan abah jatuh sebab darah tinggi atau sakit jantung....mak cakap bukan sebab tu....mungkin badan abah tak stabil kot tu yang jatuh tu....jatuhnya pagi tapi pergi hospitalnya malam....lepas Maghrib baru pergi...tu pun sebab abah dah tak tahan sakit...kalau tak harus tak pergi lagi la tu...haihhh la....mak cakap dah puas ajak abah pergi pagi tu tapi degil tak nak jugak pergi.....dah sakit sangat baru la nak pergi....nasib la takde yang serius sangat...cuma tulang bahu kanan retak sikit....tak kene warded...cuma masuk emergency room dalam 4 jam macam tu...lepas tekanan darah okey dah boleh balik....Alhamdulillah sebab tak de yang serius sangat.....tapi tu la kan...tetap gak hati nie rasa tak tenang selagi tak tengok sendiri keadaan abah....nak buat kerja pun takde mood nie ha....malam esok balik ipoh...dapat la tengok abah...sekejap pun jadik la kan...kebetulan pulak hari rabu dengan khamis nie nak pergi cameron highlands...so sebelum naik ke cameron tu singgah la Ipoh jap.....bukan jauh sangat pun....

Oleh kerana mood yang kelaut, jiwa pun tak tenang kan so lunch tadi bawa la diri ke Sogo kejap......ingat nak beli scarf dekat Uniqlo sebab masa pergi last week ade less 50%..tapiiii......bila pergi hari dah takde less la pulak....so hampa.....sobssss.....lepas tu ternampak la pulak ade Padini Group Fair dekat Center Atrium, Ground Floor tu ha...dah alang2 sampai jenguk la kejap tengok ape yang ade....lalu terbeli la sepasang kasut yang super murah dan selesa nie...

 Ade banyak warna, ade biru, hijau turquoise dengan merah kot...
warna biru tu cantik tapi takde saiz la pulak...saiz besar memang berlambak...
saiz kecik takde...huhu..yang paling kecik pun saiz 5...
walaupun saya memang pakai kasut saiz 5 tapi kalau kasut jenis sarung macam nie kene pakai saiz 4
 
 Nie pun jumpa dekat bawah-bawah timbunan kasut yang banyak tu...
gigih mencari...nasib la jumpa...hahaha

 
Tu harga die...memang super duper murah kan....
selesa pulak tu....
baju pun banyak gak tadi....tapi tu la tak sempat kot nak belek2 semua...

Sape yang rajin tu pergi la...sale sampai minggu depan....

Ingat malam nie nak masak nasi goreng tapi khalil cakap tak payah pulak...sakit mulut katanye...nak masak bubur pun die cakap tak payah...yela2....tak payah masak.....dah orang cakap tak payah so tak payah la gigih sangat nak masak jugak kan.....dah la memang spesis yang lembab kalau bab masak memasak nie kan...so bila orang dah offer tu terima jek la...heheheheeeeee....


No comments:

Post a Comment